میان این همه بازیگر چرا تنها از زن تک خوان تقدیر شد؟!
چرا میخواهید با نادیده گرفتن اصول اسلامی قبح برخی گناهان را صریحاً بریزید؟!! چطور میتوانید چهرهی این تکخوان -که علناً مرز گناه را در هم شکستهاست- را با افتخار در صدا و سیما پخش کرده و از آن هم تقدیر نمائید؟!
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا در نامه ای اعتراضی خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما از دیدار وی با تک خوان زن تیتراژ پایانی سریال مختار نامه انتقاد کرد.
به گزارش صراط در متن این نامه انتقادی که یک نسخه از آن در اختیار صراط نیوز قرار گرفته است آمده:
بسم الله الرحمن الرحیم
مختارنامه؛ سریال موفقی که این روزها زبانزد تمام اقشار جامعه شده است، توانسته با حفظ ظرافتهای مذهبی، اوضاع و شخصیتهای تأثیرگذار بر واقعهی کربلا، آن ایام را با تمام جزئیات به تصویر بکشد! این سریال پس از مدتها، جزء یکی از معدود خروجیهای مثبت و برجستهی صدا و سیما به شمار میآید که مخاطبان علی الخصوص مدیران صدا و سیما، تقدیر و تحسین ویژه و منحصر به فردی را به عوامل و سازندگان این اثر؛ بدهکار میشوند!
اما نکتهای که در کنار تمام برجستگیها اذهان را اسیر ابهامات میکند عکس العمل عجیب مسئول صدا و سیماست! همان صدا و سیمایی که همیشه بر ادعای دیانت خود پافشاری میکند. اهمال رئیس سازمان صدا و سیما به راستی برایمان ایجاد سوال کرده است که چرا میان اینهمه بازیگر و عوامل موثر من جمله کارگردان و نویسنده و امثال ذلک؛ تنها زن تکخوان تیتراژ پایانی فیلم را از تقدیر خویش بهرهمند ساخته است که ظاهراً عنوان "مرثیهسرای اهل بیت" نیز بر این تک خوان زن نهادهاند! باتوجه به حکم اکثر مراجع تقلید، بر "حرام" بودن تکخوانی و آوازهخوانی زن، چگونه این عمل قبیح توجیه میشود؟!!
جای تأسف دارد که مخاطب رسانهی ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم و مخاطب برنامههایی که دلمان خوش است از فیلتر نظارتی صدا و سیما گذر کرده است! اما ما کجای کاریم و صدا و سیمایمان کجا! که نشستهایم و شاهد اندیشههای متضاد با جمهوری اسلامیمان هستیم!
مگر نه اینکه رسانه ی ملی ما انعکاس دهندهی مواضع، عقاید و نوع نگرش انقلاب اسلامی ما به موضوعات مختلف است؟ مگر نه اینکه مسئولین ما در پخش برنامههای مختلف سیما با شورای تأمین و نظارت بر صدا و سیما، ژست موجه سختگیری در اجرای برنامه ها را میگیرند؟ مگر نه اینکه صدا و سیمای ما در سال گذشته احساس تکلیف کرده و بنا بر مصلحت هایی شعارهای مردم در راهپیمائی عظیم نهم دی را حذف و برخی را سانسور نمود؟!!! پس چگونه با این تفاسیر و اینگونه چهرهسازیهای موجه(!)مدیر صدا و سیما در مسیر شفاف اسلامی اینگونه قدم برمیدارد؟!!
آقای ضرغامی! انگار فراموش کردهاید که تکخوانی زن، در فقه اسلامی حرام است و شرعاً جایز نمیباشد! مگر نه اینکه وزارت ارشاد ما هم به تکخوانان زن مجوزی برای نشر صدایشان نمیدهد ؟!!! آوازه خوانی زن را نمیتوان با عناوین مختلف و به بهانه موضوعات مذهبی و مراثی اهل بیت موجه جلوه داد. چطور میشود که صدای تکخوانی زن توسط وزارت ارشاد ما رد و از جانب دین و شرع اسلامیمان هم مردود شناخته شده اما همین که نام مرثیه سرایی برای اهل بیت برخود گرفته، حلال شمرده شده و جایز محسوب میشود؟!!!
این تغییر در ظاهر، ذرهای از قباحت آن نمیکاهد! چرا میخواهید با نادیده گرفتن اصول اسلامی قبح برخی گناهان را صریحاً بریزید؟!! چطور میتوانید چهرهی این تکخوان -که علناً مرز گناه را در هم شکستهاست- را با افتخار در صدا و سیما پخش کرده و از آن هم تقدیر نمائید و امیدوار باشید تا مکملی برای توشهی اخروی او شود؟!!
هدفتان چه بوده از اینکه بازیگران نقشهای موفقی چون مختار و ابن زیاد و یا آهنگ سازان و سازندگان تیتراژ ابتدایی سریال را گذاشتهاید و روی خوانندهی تیتراژ پایانی تمرکز کردهاید؟!! چرا باید بین صدها مهرهی سازنده، برای تقدیر، انگشت بر کسی بگذارید که نه تنها ذرهای بر موفقیت سریال نیفزوده بلکه رنگ و بوی مذهبی آن را دچار اختلال کرده است!
آقای ضرغامی! پاسخگو باشید! تا کی میتوان سهلانگاریها و خطاهای عمدی صدا و سیما را نادیده گرفت و از آنها در دایرهی دین و مذهب و عقیده، چشم پوشی کرد؟!! نه تنها از این عمل -که با شئونات اسلامی ما منافات دارد- جلوگیری نشده، بلکه نمایش تقدیر از آن به عنوان یک افتخار در بخشهای خبری، انعکاس یافته است!
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) خواهان پاسخی در شأن افکار مطالبهگر دانشجویانست نه توجیهی برای شانهخالی کردن از خطای عمدی انجام شده توسط مسئول صدا و سیما! جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س)
گفتنی است محمد تقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی در رد این اقدام گفته بود: در برنامه پخش شده صدای خواننده زن سریال مختار نامه در حضور رئیس سازمان صداو سیما پخش شد،در حالی که از نظر فقهی خوانندگی زن در هر صورتی حرام است، این مساله دارد فتح باب می شود که خوانندگی زن عادی جلوه داده شود و هر خانمی حتی در حضور مردان بخواند و از این طریق یکی یکی خط قرمز ها را رد شود.